Denne opskrift fik jeg af en kollega. Hvorfra hun havde den husker jeg ikke, men den smager godt, så tak skal du have Mie.
Ingredienser til 1 flaske Orangelikør
1 økologisk appelsin, 200 g. lyst rørsukker, ½ dl. økologiske kaffebønner, 2 vaniliestænger, 1 stk kanlebark og 1 flaske Brøndumssnaps klar eller anden klar brændevin.
Efter appelsinen er skyllet og tørret, prikkes der hul i den hele vejen rundt med en gaffel, hvorefter den lægges i et stort patentglas eller lign. Har du ikke et tilstrækkeligt stort glas kan appelsinen skæres i kvarter. Dernæst tilsættes sukker og kaffebønner (jeg brugte kun 150 gram sukker og den er stadig ganske sød). Vaniliestængerne flækkes og lægges i glasset sammen med kanelstangen, for så til sidst at tilsætte snapsen og lukke glasset. I de dage hvor snapsen trækker, skal den rystes dagligt, med rolige bevægelser.
I den oprindelige opskrift står der at trækketiden er 40 dage, men min nysgerrighed og tålmodighed gjorde at jeg fra dag 25 smagte på snapsen. Efter yderligere 6 dage mente jeg den havde trukket tilstrækkeligt og siede ingridienserne fra. Likøren er klar, den har en varm gul farve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar