Om bær og planter

Her står lidt om lidt om de planter, bær og andre ingredienser vi kan finde i den danske natur eller som skulle have en særlig gavnlig virkning på vores helbred. Oplysninger om de helsbringende effekter stammer primært fra Politikens bog om lægeplanter.

Chili: Når du anvender chili til kryddersnaps er det den friske grønsag du gør brug af og den fås i de fleste supermarkeder eller hos grønthandleren. Der er stor forskel på styrken af Chili, derfor kan trækketiden variere meget.

Ikke overraskende er chili kendt for sin indvirkning på blodomløbet, men den har også en gavnlig indvikrinng på fordøjelsen, er vanddrivende og fjerner affaldsstoffer. For yderligere oplysninger se her

Kanel: Det er ikke uden grund at kanel indgår i mange af julens glæder, det er nemlig en plante mod de "kolde" lidelser. Planten stilmulerer blodcirkulationen navnlig til tæer og fingre. Kanel er også kendt som et traditionelt lægemiddel fordøjelseslidelser som kvalme, diarré og opkastning.

Kanel indeholder stoffet Kumarin, der i store mængder kan give leverskader, man skal derfor styre sit kanelforbrug i julen. For yderligere oplysninger se her

Lakridsrod: Det er som om det er blevet vanskeligere at få fat i Lakridsrod, jeg har i hvert fald måtte søge noget mere ihærdigt. Tidligere var det meget almindeligt at kunne finde den på apoteket eller hos Matas.

Lakridsroden har gennem tiderne været værdsat for sine helsebringende egenskaber. I det gamle Grækenland blev den bl.a.indtaget mod astma og bryslidelser. Idag bruges den mod betændelseslidelser i fordøjelsessystemet, betændte led og nogle hudlidelser. Den er desuden et godt middel mod forstoppelse. For yderligere oplysninger se her